dijous, 8 de novembre del 2007

Jadea - down wave

Aquest cd és el resultat d'haver escoltat mil cops el Kezia de Protest The Hero perquè aquesta senyoreta hi participa en diverses cançons. I en vaig quedar enamorat. Així que vaig buscar informació d'ella per la xarxa i, després d'algunes busquedes poc efectives, vaig trobar el seu cd a la mateixa pàgina dels Protest The Hero. Si més no, fins fa uns dies hi era... Ara ho he tornat a mirar i ja no hi és.

Un cop l'he tingut a casa m'he trobat que, ai las!, no val massa la pena. Aquesta senyoreta (encara no us he presentat) es diu Jadea Kelly, és canadenca i, a part de deixar-nos embadalits a les cançons de Protest The Hero, ha gravat 5 cançons que ben bé podria haver escrit la Jewel més primerenca (la tercera cançó, Poor Poor Damn Soul, és l'exemple més clar) o la nostra Beth, és a dir: una mescla inofensiva de pop acústic i folk amb veu femenina. Res per tirar cohets. Però no perdo l'esperança perquè, de fet, això sembla més aviat una demo (la segona ja) i, de ser-ho, crec que ens podrà donar molts bon moments en un futur si canvia algunes cosetes i n'afegeix unes altres.

Per cert, la portada (i la presentació en general) és bastant horrible (sembla de qualsevol grup català de segona divisó... O de qualsevol grup espanyol de primera divisió). Espero no oblidar el nom de la persona que l'ha perpetrada...(Ashley England, Ashley England, Ashley England...)

De moment, el deixaré al prestatge fins el gloriós dia en què serà la cantant més famosa del món i jo podré dir, tot cofoi, que m'agradava més abans, amb la maqueta, quan era underground (que és el que tot déu deia amb els Estopa i la seua maqueta dels nassos... Argh! Aquesta gent...!)

En fi, si et la filantropia et surt per les orelles, pots visitar la seua pàgina web i comprar-lo. Hi ha gent que ha comprat el nou cd de Radiohead (i no són massa seguidors del grup: tenen la seua discografia en luxoses edicions en cd-r, saps què vull dir, no?) per donar suport a la seua novedosa i excitant iniciativa de... vendre música al preu que vulgui el client o de franc (i et prometo que l'anècdota és verídica). Així que suposo que també trobarem algú que voldrà gastar-se 8$ (amb les despeses incloses) per donar suport a la novedosa i excitant iniciativa de... vendre música per poder pagar un estudi on gravar més música.